Kovács Zoltán úr a jégkorong szövetség főtitkárának kezdeményezésére a Liga és a JT Ország Péter úrral, aki a szlovák játákvezetői testület elnöke, tartott megbeszélést - egyeztetést. A megbeszélésen részt vett a Főtitkár úron kívül Kerey Péter Liga elnök úr is. A Játékvezetői testületet Beck Péter elnökségi tag képviselte.

Ország Péter úr egyetértett azon véleményével a Játékvezetői Testületnek, hogy alapvetően nem a Játékvezetők képességeivel és munkájával van - lehet probléma, csupán a működő játékvezetők elfogadottságában vannak hiányosságok a csapatok, edzők részéről.

A megbeszélésen a Főtitkár úr javasolta, hogy szlovák játékvezetők érkezzenek minél több MOL liga mérkőzésre. Az elképzelése szerint a két vezető bíró egyike jönne szlovákiából és mérkőzés közben segítené a másik három kolléga működését. A Játékvezetői Testület álláspontja szerint ez a megoldás bármennyire is jónak látszik, csak az aktuális mérkőzés színvonalát javítaná, a teljes (MOL ligás keret) tagság munkájára nem igazán lenne hatással. A Játékvezetői Testület szerint egy szlovák játékvezető ellenőr küldése a mérkőzésekre sokkal inkább segítené a játékvezetők munkáját, véleménye javíthatná az elfogadottságukat.
A Főtitkár úr javaslatát a JT saját javaslatukkal egészítette ki, mely szerint ha már a MOL Ligába érkeznek szlovák játékvezetők, akkor kapjanak lehetőséget, hogy hazai bírók is vezessenek mérkőzéseket a szlovák bajnokságban. Ezen módszer szintén elősegítené a hazai játékvezetők feljődését, elfogadottságát. Ország Péter úr nyitott volt a javaslatra.
A "csere program" a tervek szerint már decemberben elindulhatna.
A pontos részletekbe menő egyeztetések a hétvégén folytatódnak.