Tisztelt Versenybíró és Játékvezető Sporttársak!

Több alkalommal fordult elő az utóbbi időben, hogy Mérkőzés Nevezési Lapon a Versenykiírásban meghatározott számnál több feljátszót neveztek mérkőzésre, és a nevezettek pályára is léptek - minden esetben a mérkőzés játékvezetőjének tudtával.
Ezek a pályára lépések "jogosulatlan játéknak" minősülnek, és megvalósulásuk esetén a Versenykiírásban meghatározott szankciókkal járnak.

Felhívom a T. Versenybírók figyelmét, hogy:

- amennyiben a Mérkőzés Nevezési Lapon a Versenykiírásban meghatározottnál több feljátszót tüntetnek fel, arról a mérkőzés versenybíróságának kötelessége tájékoztatnia a mérkőzés játékvezetőjét, és a tájékoztatás megtörténtét az eseménynaplóban rögzíteni kell.
- a mérkőzés versenybírósága semmilyen körülmények esetén nem adhat engedélyt  a Versenykiírásban meghatározottnál több feljátszó pályára lépésére
- nem elfogadható, hogy "Pesterzsébet "B" csapata a mérkőzés kezdetén 12+1 fővel jelent meg, amely kevesebb mint az előírt létszám. A 13 főből 6 fő feljátszó van, ez szintén több a versenykiírásban engedélyezett számnál. A játékvezetővel és az edzőkkel egyeztetve, a mérkőzés lejátszásáról döntöttek.

Kérem a T. Játékvezetőket, hogy:

- amennyiben a mérkőzés versenybírósága jelzi a játékvezető felé, hogy a Versenykiírásban előírtnál több feljátszót nevezett egy csapat, minden rendelkezésére álló eszközzel akadályozza meg a létszám feletti játékosok pályára lépését.

- nem elfogadható, hogy "A MAC csapata a megengedett 5 U14-ből feljátszó játékos helyett, 8 feljátszóval érkezett. Az edzőt tájékoztattuk arról, hogy ennyi nem megengedett, de azt válaszolta, hogy senkit nem kíván lehúzni a nevezési lapról. Az esetleges büntetésért vállalja a felelősséget. "

Üdvözlettel
Lévai József