A Magyar Jégkorong Szövetség Versenyszabályzatának 26 § (2) pontja alapján annak a játékosoknak, aki az adott versenyévadban tölti be a 17. életévét, díjmentes, alapfokú játékvezetői tanfolyamon kell részt vennie. Ebben a versenyévadban ez a 2002-es születésű játékosokat érinti. Az oktatást a Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesület végzi.
Az érintett játékosok nagy létszámra való tekintettel az MJJE a budapesti helyszín mellett - létszámtól függően - tervezi tanfolyam és vizsga szervezését a játékosok részére más városokban is, amennyiben a helyi egyesület jelzi az MJJE felé 2019. május 10-ig

 

A budapesti tanfolyam ideje ismert:

 

Az elméleti képzés helye: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., Földszinti előadó
 
A képzés ideje: 2019. május 7. kedd, 9. csütörtök, 14. kedd, 18:00-20:00 óráig
 
Vizsga: 2019. május 16. csütörtök 18.00
A három előadásidőpont közül minimum kettőn kell részt vennie a játékosnak ahhoz, hogy vizsgát tehessen.
Felhívjuk az egyesületek és a játékosok figyelmét, hogy a képzés KÖTELEZŐ!
A tanfolyamra az MJJE vár továbbá minden, a játékvezetés iránt érdeklődőt, az alábbi feltételek mellett:
  • betöltött 16. életév - kiskorúak esetén szülői beleegyező nyilatkozat,
  • kiváló korcsolyázótudás és igazolt játékos múlt
A tanfolyam számukra regisztrációhoz kötött: kérjük, a részvételi szándékot az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött rövid önéletrajzzal és motivációs levéllel jelezzék.


A tanfolyamot követő elméleti, majd gyakorlati vizsgát sikeresen letevők az MJJE nyári edzőtáborába meghívást kapnak, ahol további képzésre, illetve jeges tesztekre is sor kerül.