Az elmúlt napok folyamán került megrendezésre a Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének edzőtábora. Csütörtökön és pénteken az Erste Liga játékvezetőinek továbbképzéséről és a szezon felkészítéséről szólt az esemény, ahol több, mint nyolcvanan vettek részt, köztük 18 erdélyi bíróval. A táborban az MJJE partneri együttműködési programjának köszönhetően több külföldi játékvezető is meghívást kapott.
 
A táborban sor került elméleti és fizikai (jeges, száraz) felmérésekre a nemzetközi sztenderdeknek és követelményrendszernek megfelelően. A kétnapos eseményen természetesen az egységesítés és a csapatépítés is nagy hangsúlyt kapott. Az előadások mellett számos interaktív program volt, ahol a játékvezetőknek kisebb csapatokban kellett egy-egy valós szituációra megoldást találniuk.
 
 
Minden évben augusztus elején szoktunk részt venni a táborban. Két napon keresztül vannak előadások, jeges edzések, illetve a szezon eleji teszteket is ilyenkor csináljuk. Az előadásokon átbeszéljük a kérdéses szituációkat, jégen koritechnikai feladatok vannak, valamint  helyezkedési gyakorlatok. Természetesen a csapatépítés sem maradhat el. Remek alkalom arra, hogy közösen jó hangulatban ráhangolódjunk a szezon kezdetére.” - Korbuly Gergely, aki az elmúlt szezonokban az Erste Ligában játszott és idén várhatóan játékvezetőként folytatja pályafutását a bajnokságban.
 
Az edzőtábor szombaton és vasárnap tovább folytatódott, ahol nem csak az utánpótlásban résztvevő játékvezetők, hanem az újonnan jelentkezett bírók is megismerkedhettek az egyesület működésével, az idei szezont érintő változásokkal és magával a szakma fortélyaival. Az utánpótlás edzőtáborban összesen 36 új bíró kapott lehetőséget, kik mellett további 94, az utánpótlásban dolgozó játékvezető is megmérette tudását a különböző jeges és fizikai teszteken.
 
 
A 2019/20-as szezonra egy fontosabb szabályváltozás került bevezetésre (bedobásnál centert már nem kell elküldeni, hanem csak figyelmeztetni), így a korábbi szabályok átbeszélésére több lehetőség jutott. Ez elősegíti, hogy a szabályokat, procedúrákat egységesítsük az Erste Ligától az utánpótlás játékvezetőkig. A két keret játékvezetőinek száma évről évre növekszik, ezért biztosítunk két edzőtábort részükre, kiknek a szezon végén, a zárórendezvényen lehetőségük van csapatépítésre, hogy jobban megismerjék egymást, szorosabb kapcsolatot köthessenek.” - Beck Péter, az MJJE elnöke
 
A 2019-2020-as idényre való felkészülés befejeztével az Erste Liga és utánpótlás játékvezetői az alábbi videóval bátorítják a csapatokat, szurkolókat és résztvevőket a szeptember idénykezdetre.
 

https://youtu.be/txRRsEOW15Q