Az idei Erste Liga rájátszásban először játszik otthon a Ferencváros csapata, de ez a mérkőzés nekik még csak a kezdet, ugyanakkor Halassy György kollégánk utolsó szereplése lesz a ligában. 

Gyuri nyáron jelezte az elnökség felé, hogy ez lesz az utolsó szezonja játékvezetőként és szeretné pályafutását egy Ferencváros mérkőzésen befejezni. Az elnökség minden támogatást megadott neki, hiszen közel 30 éven át számíthattunk rá a jégen és azon kívül is, legyen szó bármilyen mérkőzésről. 

Gyuri talán az egyetlen kolléga, aki szinte minden Erste Liga kerettagnak vezetett mérkőzést és ugyanakkor fújt is velük. Nem kérdés, egyedülálló pályafutás van mögötte. Nehéz összefoglalni, hogy mennyi rangos meccset vezényelt le problémamentesen. Megannyi sztori állhatna itt Gyuri pályafutásáról, de mi egy, 1996. decemberében a Nemzeti Sportban megjelent interjú részleteit ismertetnénk:

 

"A következő történet tinije mégsem egy kimagasló eredményt elért versenyző. A húszesztendős Halassy György, bár lassan három éve tevékenykedik a legjobbak között, még mindig az első osztályú jégkorongbajnokság legfiatalabb bírója. 

Ebben a korban még javában játszani illik, erre ön, mint szigorú sípmester, korizik föl s alá. 

- Kilenc éven át én is aktívan jégkorongoztam a KSI, illetve a Ferencváros csapatában - meséli Halassy György - de aztán rá kellett jönnöm, hogy játékosként nem vihetem túl sokra. Viszont nagyon szeretem a sportágat, így kézenfekvő volt, hogy játékvezetőként folytatom tovább.

Hamar végigjárta a kötelező szamárlétrát, s fölkerült az első osztályú keretbe.

- Tizenhét éves voltam, amikor az Alba Volán - Debrecen meccsen először voltam vonalbíró az NB egyben. Nagy sikerként könyvelem el, hogy másfél évvel később kétszer is fújtam Fradi - Alba Volán bajnoki döntőt a Budapest Sportcsarnokban.

Azóta már a nemzetközi bemutatkozáson is túl van.

- Pont a finálét követően tudtam meg, hogy a játékvezetői testület jelölt nemzetközi vonalbírónak. Jól esett a bizalom. Tavalyi év végén már közreműködtem a lengyelországi B-csoportos junior világbajnokságon.

Milyen céljai vannak a játékvezetéssel?

- Szeretnék elismert, jó bíró lenni."

 

Rájellemző módon, a kitűzött céljait eléri, így nyugodt szívvel kijelenthetjük - Gyuri sikerült, elismert és jó bíró vagy. Minden pályán örömmel fogadnak a csapatok és a játékosok is!

Az elnökség bízik benne, hogy nem távolodsz el a sportágunktól és még sokáig számíthatunk Rád, hogy tudásodat és borzasztóan nagy tapasztalatodat átadod az új kollégáknak is!

Aki teheti látogasson ki február 24-én, hétfőn, a pesterzsébeti jégcsarnokba, a mérkőzés 18.00-kor kezdődik.