Játékvezető nélkül nincs meccs – tartja a mondás, így a Hokibírók csatlakoznak a Big Play Day-hez.

A Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesülete felel a magyarországi jégkorong mérkőzések játékvezető küldéséért, azok képzéséért és toborzásáért, valamint az egyesületnek és magának a közösségnek a tovább építéséért. A szezon második felére kialakult járványügyi helyzet sok lemondást eredményezett a sportág számára, ami ugyanúgy érintette a játékvezetőket egyaránt. A Nagy Játéknap egy kiváló alkalmat nyújt, hogy ne essünk ki a játékból, ugyanakkor családunkkal lehessünk és kikapcsolódjunk, így az egyesület is csatlakozik a felhíváshoz.

 

 

A Nagy Játéknap ötlete Vörös Eszterhez fűződik, aki korábban nem csak a női jégkorong világbajnok válogatott csatára volt, hanem az első olyan női játékvezető, aki nemzetközi bíróként tevékenykedett. A fennálló járványügyi helyzet miatt sorra jöttek a bejelentések, hogy elmaradnak különféle sportrendezvények, mint a 2020-as tokiói olimpia és a világbajnokságok. Mivel Eszter korábban televíziósként dolgozott a londoni olimpián, emiatt gondolta, hogy jó lenne egy olyan kezdeményezést indítani, amelyben mindenkit játékra invitál.

Az elképzelés szerint a Big Play Day körbe megy az időzónákon, így 24 órán át csak játszani fognak az emberek a Földön.

Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, annak nincs más dolga, mint letölteni a játékszabályzatot a http://www.bigplayday.org/ oldalról.